GHID DE SELECTARE A MATERIALELOR PENTRU ELEMENTELE DE FIXARE

Materialul este factorul care influenţează în cea mai mare măsură succesul oricărui proiect, de la crearea unei vitrine pentru spaţii comerciale la construirea unui tablou electric. Deoarece există elemente de fixare fabricate dintr-o gamă largă de materiale, poate fi destul de greu să alegeţi soluţia perfectă de fixare pentru aplicaţia dvs.

Ghidul nostru vă oferă sfaturi pentru alegerea materialului elementelor de fixare în funcţie de tipul aplicaţiei şi de mediul de lucru.

Deci, indiferent dacă alegeţi şaibe, distanţiere, şuruburi, piuliţe, nituri sau alte elemente de fixare, tabelul de mai jos vă va ajuta să decideţi în cunoştinţă de cauză asupra celor necesare proiectului dvs.

MaterialStabilitate la
temperatură
RezistenţăRezistenţă
mecanică
Rezistenţă la
impact
UV Protecţie la
radiaţii ultraviolete
Rezistenţă la
acizi/soluţii alcaline
Rezistenţă
la intemperii
Rezistenţă
la căldură
Rezistenţă
la flacără
NailonBunăBunăBunăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabă
PPBunăSlabăSlabăSlabăSlabăBunăSlabăSlabăSlabă
PVDFBunăSlabăBunăSlabăBunăBunăBunăBunăBună
PolicarbonatSlabăBunăSlabăBunăBunăSlabăBunăBunăSlabă
POMSlabăSlabăBunăSlabăSlabăSlabăSlabăBunăSlabă
TPESlabăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabăSlabă
PEEK®BunăBunăBunăBunăSlabăBunăBunăBunăBună

CÂTEVA EXEMPLE DE DOMENII-CHEIE DE APLICARE:

  • Mobilier şi vitrine pentru spaţii comercialePolicarbonatul este un material esenţial pentru acest domeniu datorită rezistenţei sale combinate cu transparenţa.
  • Industria farmaceuticăPolypropylene (PP) are o mare rezistenţă la numeroase substanţe chimice şi poate fi sudată cu uşurinţă de alte componente din acelaşi material, oferind versatilitate maximă.
  • Instalaţii electrice – Cu o stabilitate ridicată la temperatură şi rezistenţă mare la căldură şi foc deschis, PVDF-ul este, ca material, ideal pentru aplicaţiile şi tablourile electrice.
  • Petrol şi gaze – Într-un mediu volatil şi deseori în mişcare, elementele de fixare produse din , PEEK® oferă rezistenţă ridicată la rupere şi îşi păstrează calităţile la temperaturi de până la 180°C..
  • Industria auto şi producătoare de bunuri de consum – Dure şi rezistente la solicitări mecanice, elementele de fixare din nailon reprezintă soluţii mai uşoare şi mai ieftine faţă de echivalentele lor metalice. Pentru rezistenţă crescută la ultraviolete, componentele din PVDF sunt cele mai adecvate.